Pak Lah dari Waris berandam 2 hari lepas bagitau aku yang Ayu nak tunang Ahad ni. Dia assign aku untuk fotografi majlis pertunangan Masayu & Firdhaus. Tiba-tiba semalam dia call balik bagitau yang majlis tu hari Sabtu rupanya. Confuse aku. Cepat2 inform Azam malam tadi. Kitorang ke Kluang dalam pukul 12.30, singgah Maybank nak withdraw, 2 mesin aku cuba, dua² tanak terima kad CIMB Islamic aku. Hish.. Dalam wallet ade RM15 je ni, nak courier album Alauddin lagi, nak beli bateri lagi, nak makan lagi. Nasib lah courier RM8.40 je sampai Ipoh.


Watch in HD!

Pegi ambik Mal balik keje dulu, dia yang belanja makan. hihi~ Nasib ada tunang aku ni. Kitorang terus ke rumah Ayu di Taman Saujana. Senang la jugak nak cari rumahnya. Tapi masa sampai tu tak pasti sangat betul ke idak rumahnya ni. Aku bukan pernah pegi. Nasib la assistant Pak Lah keluar ambik baju. Ramai sedara mara si Ayu ni. Bukak kemah depan rumah. Ayu dah siap pakai baju masa tu. Paklah touch up sikit² je lagi. Sempat la kitorang menggayakan Ayu dulu. Family Firdaus dari Melaka, diorang sampai setengah jam lepas tu. Firdaus ni anak sulung. Memang exitedlah family nak tengok bakal menantu masing2. Majlis berjalan dengan gelak ketawa. Persefahaman dicapai walaupun memang berbeza adat. Tahniah buat Masayu & Firdhaus!
p/s: Rugi ko Paiz tak ikot!

Pasangkan Anting-anting

Pak Lah Waris Berandam Make Up Mas Ayu

Masayu Tunangan Berseri

Masayu Menanti Rombongan

Masayu Berhias

Sarung Cincin Di Jari

Cincin Dijari Masayu

Firdhaus Berseri

Si Cilik Salam Mas Ayu

Wawa Adik Masayu

Keluarga Firdhaus Pulang Ke Melaka

Pakej Fotografi Mohd Razali 2010

You Might Also Wanna Read This:

pak lah: thanx to mighty allah... siap gak majlis ayu... semoga cepatlah dia kahwin.. coz bapak dia dah comform amek pakej sri dewangga dari waris berandam... ayien azam n mal, aku tempah ko awal2 utk majlis tu... ayie, thanx ko dtg ... siap bw azam n mal lagik... bila bnyk2 flash masa majlis tu, makin berseri muka si ayu. muka mak pengantin pun tak kurang hebat berserinya... tapi jauh kat sudut hati aku, terfikir plak kos korang... sejujurnya, tuan rumah belum bagi sebarang kos utk khidmat korang... sebagai wedding planner yg setahun jagung, aku telan semua risiko. mcm yg selalu aku ckp kat kroni aku.. "tahulah mak nak uruskan..." tapi kali ni mcm tak tahu.. tempe pun tidak... tapi. tahu jugaklah aku nak uruskan. apepun thanx again. thousand of thanx ! pisang emas di bawa belayar masak sebiji di atas peti hutang emas boleh dibayar hutang budi dibawa mati

Azam: cewah pak lah siap berpantun. ape pun trima kasih jemput kami ke majlis ni. klau ada lokasi utk outdoor lg menarik.

areteam: cun siottt hehehe...

en_me: chantekkknyerr..

Shazral: weiiii lawo siak gambar2 kawin ko....... terbaik dia semenanjung!!

Pingback from Majlis Pertunangan Peot | Blog Razali

[...] kaum minoriti kat pekan kecik aku ni lah. Ada satu hari tu masa aku baru balik dari engagement Masayu, aku tengok ada satu majlis persandingan kaum India di dalam gelanggang takraw tu. Yang bestnya, [...]

Pingback from Majlis Pertunangan Firdaus & Mas Ayu : Apple Mint

[...] by Razali Foto by [...]

apis: waa...cantik bangat gambar2 nyer..:)


Recent Comments:

Archives

Admin

18% GRAY - © Copyright Mohd Razali • Powered by Wordpress.

FACEBOOK
TWITTER

    Twitter

    Heroes Photowork