“Macam princess lah!”

Banyak kali aku dengar tetamu sebut2 macam tu masa tengok anil keluar rumah & berarak ke pelamin. Masa masuk dalam bilik pengantin aku nampak dah si Anil ni siap mekap, memang cantik. Tapi aku sebenarnya tak carik dia dulu, aku tengok sapa yang snap gambar. Alamak sekali bukan Syahrin, crew dia, aku lupa tanya nama.

Majlis ni memang sangat meriah. Live band ada, penyanyi dari Akedemi Fantasia ada, lagu2 ghazal, lagu Melayu lama, serba serbi cukup untuk majlis Melayu. Masa berarak baru aku perasan brader Syahrin ada dekat pengantin lelaki, Zam dari awal lagi. Majlis ni tersangat crowded. Ada 10 kemah tetamu, semuanya penuh.

Sambil² tengok Anil & Zam berarak ni, aku snap2 jugak gambar. Terlalu ramai yang ambil gambar diorang ni. Mintak maap la kalau crew The Wedding Diaries rimas dengan kitorang. Hehe. Nak buat macam mane pengantin dua2 ni segak belaka.

Snap Snap

Kids with flower ball

Anak Abah

Gelak Tawa

Zoom?

Mintak Seri Pengantin

Pakej Fotografi Mohd Razali 2010

Most Commented Posts

biszign: B&W yang menarik... bro kalau buat PP , ade pakai action script tak? kalau ade, bley share sket? saya ada download a few, bley kongsi2 =)

syahrin Aziz: Cantik2 gambar :) saya no hal punya, takder la rimas pun.. bahkan, lebih meriah.. ramai photographer lain lagi bagus, lebih challenging.. :D

azam: best, dpt pengalaman baru..

chiqu3chill: mane taknye..sume2 dak graphic..memasing ada kamera dslr...mostly ramai yg wt partime job gak...hihii

farolxynal: ini wow.!! yang b&w tu ako suke..memang teruje ngan story kali ni..best dapat tgk THE WEDDING DIARIES beraksi.

Razali: @bizdign: Action Script buat flash boleh la bro. Hehe.. PS Action ka.. Tada pakai la bro..
@Syahrin Aziz: Sungguh positive! Terima kasih bro. Banyak kutip ilmu kat situ haritu...
@Azam: Betul betul..
@chiqu3chill: Tu la. Budak kelas sape la tu kan ramai2. Nak roboh pelamin.
@Farol: Memang best...

biszign: owh yeke.. so setiap gambar edit piece by piece.. wahh time consuming, maybe bro bley google mcmane nak buat Action script PS, boleh save masa banyak.. contoh bro selalu boost color guna method yang sama.. dan method tu memerlukan 10 clicks, kalau pakai action script boleh guna dalam 1 clicks je =) .. just sharing

Razali: @Biszign: Thanks. Ada jugak guna PS Actions ni dulu masa cs2. Cuma kadang2 tak kena selera. Maybe tak pandai sesuaikan dirilah. Actions sendiri pon sampai banyak2 step, lepastu jadi terlampau. So better manual jugak. Minimal editing je pon.

amy: anil sangat cantek...!!sukanyaa...

bayu: santekkk!!!sgt kerugian daku x g aitu...uhuhuhu...tenkiu capture da beau moment for those yg xdpt g time wedding tu mcm daku...very smart..

Pingback from Tips Hiasan Meja Makan Beradab | Blog Razali

[...] Ada kalanya pelanggan akan tanya, sesuai tak warna baju pengantin yang dia akan pakai tu dengan suasana majlis? Banyak faktor yang mempengaruhi kesesuaian warna itu semua. Jadi ada baiknya diterangkan disini kesesuaian warna dengan majlis anda. Satu kategori baru dibuka untuk memberikan tips-tips untuk majlis perkahwinan yang menarik berdasarkan pengalaman yang aku lalui sebelum-sebelum ini. see Awe+Kerol | Anil+Zam [...]

Pingback from The Solemnization of Kapten Roswady & Nur Ainyshazleen | Blog Razali

[...] from Kapten Wady (TUDM) & Shazz solemnization last Friday. I met Shazz for the first time at Anil & Zam reception, Melaka few month ago. Luckily she attracted with my photograph. I’m really glad to have this [...]

Roseanna: This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. ← The Secret To Making Money Online Is Making That First $1s&lnb0p;Dol0ars LikeBe the first to like this post.


Recent Comments:

Archives

Admin

18% GRAY - © Copyright Mohd Razali • Powered by Wordpress.

FACEBOOK
TWITTER

    Twitter

    Heroes Photowork