Aku berniat nak jenguk karnival ni dari semalam, cuma tak cukup masa je semalam. Supplier album aku lambat hantar sampai aku kena tunggu hingga 6.30 petang. Kalau tak boleh join bengkel fotografi kat Pusat Rakan Muda Batu Pahat.

Pagi tu si Faiz call aku suruh jenguk Karnival Rakan Muda kat Batu Pahat ni. Jam dah pukul 10.30, badan dah peluh² lepas petik rambutan 2 guni. Aku tanya Azam, dia kata on je. Segera la aku siap2 ke sana walaupun tengok cuaca dah mendung je. Sampai Dataran Batu Pahat dah pukul 11.30 ni. Azam terus ajak aku jumpa Moja, tenaga pengajar yang uruskan bengkel & pertandingan fotografi kat situ. Terus dia bagi kitorang task in group untuk shoot apa-apa yang berkaitan dengan karnival ni. Sebelum tu sempat jugak jumpa Boy & Fuad tengah handle tournament FIFA 09 kat dalam Pusat Rakan Muda tu. Meriah. Azhar pulak aku jumpa last minutes sebelum dia pegi shoot wedding. Kurang meriah la aku berdua je dengan Azam. Si Yana Harmila ni lambat pulak sampai.

Aku & Azam pusing² sekitar kawasan karnival. Terlalu banyak pengunjung dan terlalu banyak subjek. Susah nak dapat minimalism & konsep yang menepati tema. Gambar-gambar bawah ni adalah antara yg aku submitlah. Cuma yang 1st ni sahaja terpilih dan menang johan!.

Oh ya, Dah pun bulan Julai. Genap setahun penglibatan aku dalam bidang fotografi serius ni. Julai lepas aku & Akmal baru bermula dengan DSLR pertama, Nikon D40x. Tak aku sedari dah setahun. Dan alhamdulillah.. Dalam jangka masa setahun, banyak yang aku dapat pelajari & praktikkan. Walaupun belum banyak aku & Akmal habiskan wang ringgit untuk barangan kamera berbanding dengan kawan-kawan lain, tapi aku berpuas hati dengan hasil kerja setakat ini yang tak seberapa bagi sesetengah pihak. Ada jugak yang tak percaya agaknya aku baru setahun dengan kamera secara serius?

Gambar Menang

Yana Harmilas

Qiatina

Leman!

The Red Cili

Afisya Frakwais

Accident!

RC Drift

Drifting

You Might Also Wanna Read This:

yana cuTe..huhu: bang.. gambar ori dr camera ke? akekekekek

Razali: @Yana: Gambar dah cat la sikit. Haha... Kamera aku takde Photoshop la.

azam: manyak syiok woo.. cian kwn2 lain xdpt join

zaharah ismail: ooooOOOooo..johan...patutla...yela2...tahniah

eshazli: wah...johan eh....tp ko mmg ...masuk gambo jer mesti meletop....

farolxynal: woww..johan??memang patut.gambo pun lawo2..bagus2.mane satu gambo yang bertuah tu.?

biszign: waaaaa.. ada event ke.. apsal aku tatau! hohohoho.. lagi pun aku kat KK .. tahniah ayie kerana johan.. =) bak kata bro shazz .. gambar letop2 uhuhuhuh

azharsaad: tahniah la bro!!! ralat gak x dpt join korang!!! ape nk buat,kene keje.....pic di atas adalah yg terbaik lah!!!!!!

yana cuTe..huhu: ayie n azam menang ..kawan2 yang untung... dapat sijil free2.. dapat makan kuih raya..huhu

achmal: tahniah !! picture memang cantik2 belako. suke gambo last tuh. letops abish..

kamarul: abg knl x saya cpew...sy yg bdk kai kamera olympus yg jmpew abg kt karnival..yg team spt nbr 3 uh..heheh...pew2 hal seronok dpt jmpew2 team abg2..mmg smart ah gmbar abg yg mng uh..

del: salam razali.....last pics tu...event bpmall drift yang terbaru ke????xde ke gambar aksi lagi????ada x terambil gambar kereta ke70 buruk warna merah yang ada bunga2......hehehehe...kalo ada kongsi la sket.....tq :)

Mohd Noor: aku paling suke pix keter terbalik tu...haha...tetibe minat tgk gambar2 ko bro..

link to blog article: Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon every day. It will always be interesting to read through articles from other writers and practice a little something from other web sites.

what to say to women online: My brother recommended I would possibly like this web site. He used to be totally right. This post truly made my day. You can not believe simply how much time I had spent for this information! Thanks!

Lovelysmoothlegs.Com: It's truly very difficult in this active life to listen news on Television, so I simply use world wide web for that purpose, and take the most recent news.

scoreflash menyediakan livescore, berita bola, jadwal dan hasil pertandingan: It is in reality a fantastic in addition to beneficial section of info. Now i am happy which you simply embraced this useful information and facts along with us. Make sure you stop us educated like that. Thanks for discussing.

????: N???????,?? ????????? {??????|???????|?????|?????|????|?????|??????|????|..????|?? ????,????????5??????????????????????????? ??????????????????????????????????????,????????????????????????????|???????? ??? ???? http://www.fbitd.com

???: ???????,??? ???? {??????|???????|?????|?????|????|?????|??????|????|..????|?? ????,?????????5??????????????????????????? ??????????????????????????????????????,????????????????????????????????.|????????????? ??? ??? http://www.cobgy.com


Recent Comments:

Archives

Admin

18% GRAY - © Copyright Mohd Razali • Powered by Wordpress.

FACEBOOK
TWITTER

    Twitter

    Heroes Photowork