Good Lighting for Wedding

Ada kalanya pelanggan akan tanya, sesuai tak warna baju pengantin yang dia akan pakai tu dengan suasana majlis? Banyak faktor yang mempengaruhi kesesuaian warna itu semua. Jadi ada baiknya diterangkan disini kesesuaian warna dengan majlis anda. Satu kategori baru dibuka untuk memberikan tips-tips untuk majlis perkahwinan yang menarik berdasarkan pengalaman yang aku lalui sebelum-sebelum ini. see Awe+Kerol | Anil+Zam

Pemilihan warna bersesuaian amat penting dalam menghasilkan suasana majlis perkahwinan yang ceria. Salah satu tips adalah dari segi kanopi, scallop dan meja makan beradab.

KANOPI

Walaupun nampak macam topik yang remeh, sebenarnya ia adalah salah satu faktor penting dalam menghasilkan suasana ceria dan untuk mendapatkan gambar terbaik, ianya patut dititik beratkan bagi bakal pengantin. Meja makan beradab kebiasaanya dihias dengan scallop, bergantung kepada tema warna, tetapi cuba pilih cerah sedikit atau kontra dari warna tema.

Kanopi berbumbung putih semi-transparent adalah yang terbaik kerana ia akan memberikan pencahayaan yang cukup dalam sekitar kawasan meja makan beradab. Pastikan power fan disediakan. Cuba elakkan bumbung kanopi yang gelap seperti biru gelap, merah, hitam dan sebagainya. Backdrop meja makan juga sekiranya berwarna cerah akan menceriakan suasana sekiranya dihiasi dengan scallop sedikit kontra.

HIDANGAN

Hidangan ringkas dan berhias kemas akan menampakkan kemewahan majlis. Gunakan pinggan putih yang lebar untuk memperlihatkan dengan jelas isi juadah. Air berwarna merah jambu sesuai dengan tema hiasan pengantin putih. Untuk lebih menaikkan lagi keceriaan meja makan beradab, hiasai dengan cup cakes berwarna-warni. Buah-buahan seperti anggur, strawberry atau kiwi menimbulkan lagi kemewahan di meja selain sesuai dijadikan dessert.

Keceriaan di meja makan beradab menghasilkan detik-detik gembira dalam suasana majlis yang akan dirakam.

Permalink: http://blog.mohdrazali.com/hiasan-meja-makan-beradab/

Pakej Fotografi Mohd Razali 2010

You Might Also Wanna Read This:

siti: Aie, ko dah bleh jadik perunding majlislah...hebat

Apai Biszign: fullamak, stylo.. tapi aku dah kawen dah bro, tak pat nak follow tip bernas ko nih uhuhuhuh

bisz: peh .. wedding planner uhuhuhuh.. =) style

Nursyidatulakmal Maskan: leh jadik wedding planner la pasni :)

Hafiz Azman: aku kawen panggil ko jadik wedding planner aku la...tp free la...hehe...

Mohd Azhar Saad: main kontra kaler la bro!! baju kaler lain decor kaler lain, baru la stylo

azharsaad: jgn ko kawin nnti pki khemah kuning sudah la bro!!! hehehehehe.....ha + lg 1 jgn lupe booking sume bende tu awl2,nnti xde barang yg kite nk sudah!!! heheheh

Amri Efendi: saya pun abam..saya baru knl shutter la abam...

Mohd Razali: @Apai: Mane tau bini ko kasi lagi sorang.@Mal: Oh tabley tabley. Pengalaman tak cukup.@Abg J: Bilanye ko nak kawen.@Azhar: Ok bero. Stylo.com@Ridzuan: Aku pon belajar dengan orang lain daa. Abang2 JB power.@Amri: cewahhh.. tapi pakai lens 2.8.

Kam: LOL! dh jadi wedding planner plak ko. Xpe maybe ko boleh success dgn bisnes cmnie kan sape tau?

Razali: @Siti: Untuk majlis kau je boleh.
@Apai: Tadak la bro.
@Azhar: Ha ni baru betul wedding Planner.
@Kam: Tadak la macam tu. Idea based on past experiences on wedding lah.


Recent Comments:

Archives

Admin

18% GRAY - © Copyright Mohd Razali • Powered by Wordpress.

FACEBOOK
TWITTER

    Twitter

    Heroes Photowork

Warning: is_executable() [function.is-executable]: open_basedir restriction in effect. File(/usr/local/bin/curl) is not within the allowed path(s): (/home/:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/photokit/public_html/mohdrazali/blog/wp-includes/class-snoopy.php on line 208