Geng Sawah Beraya

October 1, 2009 | 15 Comments »


Watch in HD on my Facebook

Hari Ahad lepas 9 (+ 1 junior) orang geng sawah berphotoshoot di tengah2 panas pagi. Ramai yang kami jemput tapi mungkin tak berkesempatan dengan hal masing2. Pokok2 padi masih muda, 16 hari umurnya. Jadi anak2 padi masih berwarna hijau kekuninganlah. Cuaca pulak tu memang baik2 aja, awal pagi dah hujan selebatnya jadi pukul 9 langit dah mula biru. Fuh… Alhamdulillah. Kitorang berkelah bawah pokok pelam, sarapan kuih raya yang kitorang bawak dan bege rengit yang Yana bawak. Punyelah syok mak oi.

Kami main2 tepi sawah tu je dulu. Matahari tegak dekat2 90 darjah. Geng yang join kali ni Fitri, Azhar, Awe+anak, Faiz, Hanafi, Azam, Yana, Mal & Aku. Berpeluh2 aku nak shoot pakai baju melayu kat tengah2 sawah & tengah panas. Tu yang abang Jett tengok gambar. dia kate aku baru lepas kejar hujan. Ape daa..

Habis shooting, mak aku call suruh singgah rumah. Dia dah masak2 untuk kitorang. Great timing. Semua pon tengah lapar, sampai rumah mak aku siap je masak, semua duduk semeja makan. Lauk sederhana ikan goreng, sup daging & sambal goreng aje. Hujan turun tak lama lepas tu. Destinasi seterusnya rumah Faiz & rumah Mal. Plan nak ke rumah Azhar terpaksa delay. Jangan marah aa Azhar. Raya sebulan. Hehe.. Terima kasih untuk korang semua yang join. Next raya boleh buat lagi!

Mari Ke Sawah

Mari Ke Sawah

Mari Ke Sawah

Mari Ke Sawah

Mari Ke Sawah

Mari Ke Sawah

You Might Also Wanna Read This:

Ledia Mazlinda: BEST....

Mohd Azhar Saad: nnti kite ruturn raye haji lak eh!!!

Sheila AR: dya, lets do one like this for us?

Ledia Mazlinda: busu: tunggu raya hj... rasenye mahirah & indah ade buat aritu, diorg pegi sawah kt tedong. tpi nt kita buat mcm ayie & gang punye gmbar nie... best!!!

Suhamdy Shamsuddin: Rugila tak dapat join..KUTGW!!

Mohd Azhar Saad: raye mmg sebulan!!tp jgn x smpi umah aku lak!!!

Mohd Razali: @Ledia: Nak join?@Azhar: Boleh aje. Korban sekali.@Sheila:WOw nak join bleh?@Ledia: Tedong tu kat mane?@SUhamdy: Tu la kate nak datang.@Azhar: sampai sampai.

Akmal Hakim: geng sawah mmg cool la bro.harap leh join nnt.ehee

Mohd Razali: @Huhu: boleh boleh. Musim padi 3 bulan.

Akmal Hakim: insyaallah, maybe next year la bro.pkai compact je pon skrang nih.hee

saupix ahmad: wah.. beraya sakan hangpa kat bendang nohh.. gambo2 plak cun.. i like it.. =]

fitri: mmg terbaek shot raye kat sawah..hehehe

adique: salam...cantiknya sawah ni...kat bp ke?

Nazri: Yg gambar last,2nd from left tuh best...macam nak tertanggal sampin tu...hehhehe...

Razali: @Saupix: Kami orang sawah.
@Fitri: Taun depan kau shoot kat ladang gandum eh.
@Adique: Kat Ayer Hitam, Batu Pahat ni.
@Nazri: Haha.. Napi bersungguh2 lompat.


Recent Comments:

Archives

Admin

18% GRAY - © Copyright Mohd Razali • Powered by Wordpress.

FACEBOOK
TWITTER

    Twitter

    Heroes Photowork