Dengan bertahun-tahun pengalaman, jurugambar perkahwinan belajar menangani pelbagai situasi yang muncul. Bagaimanapun, ada beberapa masalah yang tak mungkin dapat di tangani oleh jurugambar. Peringatan buat para mempelai, ini sesuatu yang diluar jangkaan.

Bridezilla
Ini adalah kenyataan bahawa beberapa pengantin perempuan memilih untuk memiliki sikap buruk sepanjang hari. Mereka membunuh sukacita dari pernikahan untuk diri sendiri mahupun orang lain hadir. Walaupun seorang jurugambar terhebat, beliau mungkin tidak dapat menyembuhkan keadaan “bridezilla”. Seorang psikoterapis boleh menjadi pilihan yang lebih baik untuk menyembuhkan ‘penyakit’ ini.

Cuaca
Sebagai besar kemahiran sebagai jurugambar, tidak ada yang dapat mengubah cuaca. Seorang jurugambar yang baik dapat bekerja di dalam pelbagai keadaan cuaca, tetapi menolak hujan bukan satu kebolehan yang dijangka mempelai.

Ahli Keluarga Emosi
Jika datuk memiliki sikap panas baran, jangan mengharapkan jurugambar anda menjadi ahli sihir, cukup untuk menjadikan beliau tersenyum. Setelah jurugambar berusaha yang sewajarnya untuk menukar muka berkerut menjadi senyum untuk bergambar, tiba di saat dia mengerutkan kening tidak apa yang boleh dilakukan.

Pengaturcara Majlis Tidak Profesional
Apabila sepupu anda yang bertindak sebagai DJ percuma atau perunding majlis yang di luar kawalan, jika anda tidak berhati-hati memilih, salah satu dari mereka akan menyebabkan kerosakan sebahagian majlis anda. Banyak yang perunding majlis anda tidak tahu. Anda tidak boleh pengalaman mereka dengan hanya berbicara kepada mereka, dan anda tidak boleh menukar keperibadian mereka dalam sekelip mata.

Ahli Keluarga Hilang
Jika kerabat keluarga menghilangkan diri selepas semasa atau selepas majlis, sukar untuk mendapatkan mereka untuk bergambar. Ini terjadi terlalu kerap, walaupun telah diingatkan oleh mempelai untuk bergambar setelah habis majlis.

Lewat Hadir
Jika pengapit tidak muncul sehingga 5 minit sebelum upacara, itu tidak berasas untuk mengharapkan gambar-gambar menjadi seperti lengkap seolah-olah ia ada di sana satu jam sebelum seperti dia seharusnya. Itu terbaik untuk biarkan sahaja daripada ianya merosakkan keseluruhan majlis.

Perancangan Yang Teruk
Kebanyakkan jurugambar akan pergi ke majlis dua jam lebih awal untuk memastikan keadaan majlis teratur. Tapi sering kali terjadi sesuatu tersembunyi yang tidak masuk dalam jadual, yang boleh menjadikan sesuatu yang luar jangkaan.

Lokasi Umum Sesak
Jika ada lokasi indah di sebuah taman yang anda ingin mengambil gambar, ada kemungkinan bahawa pengantin lain akan hendak menggunakan tempat yang sama juga. Bersiaplah untuk menunggu atau ubah lokasi.

Perancangan awal adalah sangat penting untuk setiap seorang yang turut serta menjayakan majlis. Pastikan anda membuat perancangan yang baik dan pilih orang yang betul-betul boleh membantu dan bukan hanya bercakap.

You Might Also Wanna Read This:

mohdabdhalim: Nice entry Razali. Thanks for sharing.

huda: encik ! 12 Mac 2011 memang tak available e?

vietnam airlines: Greetings! I've been reading your website for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Lubbock Tx! Just wanted to say keep up the good job!

adrus abd rahman: please do call me for shooting program in kluang johor on 23/1/2013 khamis 019 228 1794


Recent Comments:

  • Denice Fredrick: Looking for powerful online promotion...
  • Ashley Cheung: Looking for effective advertising that...
  • Chang: obviously like your web-site however you have to...
  • JesusSon: hydra city – ????? ???????, ???? ?????
  • Shelton: Good blog you have here.. It’s difficult...

Archives

Admin

18% GRAY - © Copyright Mohd Razali • Powered by Wordpress.

FACEBOOK
TWITTER

    Twitter

    Heroes Photowork